Извиђача у свету има чак 50 милиона у 170 државa, што представља највећу организацију за младе на свету, која се и даље развија. Савез извиђача Србије, чији је члан и наш одред,  је организација, пре свега деце и омладине али и одраслих. Циљ извиђачке организације јесте васпитање и образовање деце и омладине кроз рад у природи. Ми смо отворени за свакога, без обзира на националну или верску припадност, узраст, пол, политичко опредељење, културу…

Извиђачка организација у свету је зачета још 1907. године и од тада су чланови наше светске породице биле многе познате личности као што су :

Нил Армстронг- први човек на Месецу,

Дејвид Бекам-  енглески фудбалер,

Мараја Кери- поп певачица

Венус Вилијамс- тенисерка

Стивен Спилберг- режисер

Бил Гејтс- суоснивач Мајкрософта

Харисон Форд- глумац, Индијана Џонс, Хан Соло

Барак Обама- бивши председник САД

краљица Елизабета II

принцеза Кејт Мидлтон,

Данијел Редклиф- глумац, Хари Потер

краљеви Шпаније и Шведске и многи други.

Чак је и водитељ авантуристичких емисија Бер Грилс почасни старешина извиђача у Енглеској.

Наше сигурно знате :

Здравко Чолић,

Владе Дивац,

Мирослав Мика Антић,

Горица Поповић,

Неша Галија,

Биља Крстић,

Павле Савић- академик

Павле Јевремовић- некадашњи амбасадор Србије у УН

Драгутин Топић- скакач у даљ

друг Тито као почасни члан

Познати су рекли о нама :

Мирослав Мика Антић

“Мислим да је извиђачка организација успевала да у људима однегује једну добру људску климу. Ту постоји нека атмосфера, нешто добро, нешто што се сачува у људима.
То су отворени, чисти људи. Одмах једни другима прилазе чиста срца. А основни је циљ да се људи држе, да буду пријатељи. То су другарства која се целог века памте. То је разлог што ја дан-данас себе сматрам извиђачем. Озбиљно. Мене кад питају јеси ли извиђач, ја кажем: јесам. Међутим, већ дуго, то су већ године како ја нисам више са њима. Али сада, када ме позову, ја врло радо пристајем да сарађујем са њима јер сматрам да су те године које сам провео са њима биле некакве моје здраве године.”

Десанка Максимовић

“Поручила бих свим ђацима да се упишу у извиђаче. Извиђачима само то – да буду онакви какве сам их до сада виђала. Бољи ваљда и не могу бити. Та организација тако добро делује на једну младу душу, на васпитање карактера младих људи. Учи их самосталнисти, подиже им самосвест, вежба их у вредноћи, доприноси одлукама брзим, сналажљивости… Мислим да се омладина најпотпуније васпитава баш у извиђачкој организацији. Мислим да ту млади највише одговорности примају и да ту највише самосталности стичу. А да не говоримо о другарству које се ту развија. То је најдрагоценије. То задовољство да имате друга, брата такорећи. То је нешто изванредно. А извиђачи баш то имају.”

 Душко Радовић

“Извиђачи знају шта раде… Мислим да је извиђачка организација у великој предности.”

2023 Одред извиђача "Мирослав Мика Антић", Нови Сад