Како помоћи рад нашег Одреда

Ако сте вољни и у могућности да нам помогнете да спроведемо што квалитетније активности за децу и младе и на тај начин им пружимо могућност да открију своје таленте кроз игру, забаву,  здравим боравком у природи, дружењу са вршњацима из разних крајева и да им помогнемо у развоју у самосталне, спретне и одговорне личности, наоружаним мноштвом корисних вештина, то можете урадити на неки од следећих начина:.

 • Новчане донације. – Основни и универзалан начин помоћи који увек можемо флексибилно да прилагодимо нашим тренутним потребама и активностима
  Пејпалом или налогом за уплату…линк..
 • Превоз. – Најактуелнија ставка!
  Трошкови превоза су огромна ставка од како не ради пруга према Београду, која нас често спречава да учествујемо у активностима других одреда широм Србије. Можете нам уступити ваш минибус или нам донирати гориво.
 • Простор. – Немамо свој простор. Потребне су бар две просторије- једна за окупљање чланова од 25м2 и 15м2 за магацин.
  Састанке одржавамо у Основној школи само током радне недеље у вечерњим часовима, што је незгодно због осталих дечијих активности, док опрему држимо у приватним гаражама и становима чланова. Потребан нам је простор у коме би деца и млади могли да се окупе када год пожеле, да имају свој кутак за дружење ван улице, где могу да приме другаре из других одреда, да  изложе своје ручне радове, награде, где могу да дођу родитељи да виде где и шта им деца раде, да сместимо опрему и архиву.


Сагласно Вашим могућностима и делатностима којима се бавите, можете нам једнократно или редовно помоћи у организацији наших активности и на следеће начине:

 • Опрема. – Доста тога ми већ имамо (успели да купимо кроз један пројекат :)), треба нам: шатори, подметачи, вреће за спавање, ранчеви, чутурице, војничке порције, као и друга камп опрема; алат (који може затребати у разним ситуацијама у подизању и одржавању табора), личан алат (ножеви, ашовчићи, …), бусоле, прибор за прву помоћ, прибор за кухињу и обедовање, … Проблем нам је што немамо свој простор али се сналазимо по гаражама, таванима и шпаизима.
 • Гориво за наш сопствени превоз. – Ставка број један решава и овај проблем.
 • Храна и пиће. – Када идемо на вишедневне активности треба нам храна коју би тамо спремали. Ако имамо храну трошкови активности су мање :). И за излете често треба по нека кобасица.
 • Школски прибор. – За различите активности чланства – појављује се потреба за прибором за цртање и писање, за А4 папирима, хамерима, …не треба нам пуно тога.
 • Штампање и фотокопирање.тонер за штампач, пластифицирање  – Потребне су дипломе и захвалнице које додељујемо на годишњој Скупштини за савладани програм и акцијама уз доделу награда, као и захвалнице пријатељима организације, разне налепнице, плакате  за објаву активности и флајере за пријем нових чланова
 • Шивење извиђачких марама
 • Штампање извиђачких мајица

За вашу донацију можемо вам се захвалити захвалницом, мајицом одреда, везеним амблемом одреда, рекламом на сајту и фб страници, да вас поведемо на наше активности.

Ни једна помоћ није мала.

«Зрно по зрно – погача. Камен по камен – палача»

ШИРИТЕ ДОБАР ГЛАС О НАМА И НАШИМ АКТИВНОСТИМА

Донирајте овде

2023 Одред извиђача "Мирослав Мика Антић", Нови Сад