januar 20, 2021

Kako pomoći rad našeg Odreda

Ako ste voljni i u mogućnosti da nam pomognete da sprovedemo što kvalitetnije aktivnosti za decu i mlade i na taj način im pružimo mogućnost da otkriju svoje talente kroz igru, zabavu,  zdravim boravkom u prirodi, druženju sa vršnjacima iz raznih krajeva i da im pomognemo u razvoju u samostalne, spretne i odgovorne ličnosti, naoružanim mnoštvom korisnih veština, to možete uraditi na neki od sledećih načina:.

 • Novčane donacije. – Osnovni i univerzalan način pomoći koji uvek možemo fleksibilno da prilagodimo našim trenutnim potrebama i aktivnostima
  Pejpalom ili nalogom za uplatu…link..
 • Prevoz. – Najaktuelnija stavka!
  Troškovi prevoza su ogromna stavka od kako ne radi pruga prema Beogradu, koja nas često sprečava da učestvujemo u aktivnostima drugih odreda širom Srbije. Možete nam ustupiti vaš minibus ili nam donirati gorivo.
 • Prostor. – Nemamo svoj prostor. Potrebne su bar dve prostorije- jedna za okupljanje članova od 25m2 i 15m2 za magacin.
  Sastanke održavamo u Osnovnoj školi samo tokom radne nedelje u večernjim časovima, što je nezgodno zbog ostalih dečijih aktivnosti, dok opremu držimo u privatnim garažama i stanovima članova. Potreban nam je prostor u kome bi deca i mladi mogli da se okupe kada god požele, da imaju svoj kutak za druženje van ulice, gde mogu da prime drugare iz drugih odreda, da  izlože svoje ručne radove, nagrade, gde mogu da dođu roditelji da vide gde i šta im deca rade, da smestimo opremu i arhivu.


Saglasno Vašim mogućnostima i delatnostima kojima se bavite, možete nam jednokratno ili redovno pomoći u organizaciji naših aktivnosti i na sledeće načine:

 • Oprema. – Dosta toga mi već imamo (uspeli da kupimo kroz jedan projekat :)), treba nam: šatori, podmetači, vreće za spavanje, rančevi, čuturice, vojničke porcije, kao i druga kamp oprema; alat (koji može zatrebati u raznim situacijama u podizanju i održavanju tabora), ličan alat (noževi, ašovčići, …), busole, pribor za prvu pomoć, pribor za kuhinju i obedovanje, … Problem nam je što nemamo svoj prostor ali se snalazimo po garažama, tavanima i špaizima.
 • Gorivo za naš sopstveni prevoz. – Stavka broj jedan rešava i ovaj problem.
 • Hrana i piće. – Kada idemo na višednevne aktivnosti treba nam hrana koju bi tamo spremali. Ako imamo hranu troškovi aktivnosti su manje :). I za izlete često treba po neka kobasica.
 • Školski pribor. – Za različite aktivnosti članstva – pojavljuje se potreba za priborom za crtanje i pisanje, za A4 papirima, hamerima, …ne treba nam puno toga.
 • Štampanje i fotokopiranje.toner za štampač, plastificiranje  – Potrebne su diplome i zahvalnice koje dodeljujemo na godišnjoj Skupštini za savladani program i akcijama uz dodelu nagrada, kao i zahvalnice prijateljima organizacije, razne nalepnice, plakate  za objavu aktivnosti i flajere za prijem novih članova
 • Šivenje izviđačkih marama
 • Štampanje izviđačkih majica

Za vašu donaciju možemo vam se zahvaliti zahvalnicom, majicom odreda, vezenim amblemom odreda, reklamom na sajtu i fb stranici, da vas povedemo na naše aktivnosti.

Ni jedna pomoć nije mala.

«Zrno po zrno – pogača. Kamen po kamen – palača»

ŠIRITE DOBAR GLAS O NAMA I NAŠIM AKTIVNOSTIMA

Donirajte ovde

2020 Odred izviđača "Miroslav Mika Antić", Novi Sad